>

Selasa, 5 Ogos 2014

Malaysia Airlines Atau AirAsia Terbaik ?


Bagi saya yang dah banyak kali guna AirAsia dan MAS (Malaysia Airlines) saya tak dapat nak agak mana satu yang baik dan mana satu yang tak bagus. Bagi saya dua-dua adalah bagus. Kerana MAS adalah syarikat induk bagi penerbangan di Malaysia ataupun lebih dikenali sebagai syarikat penerbangan milik kerajaan. AirAsia ni pulak syarikat tambang murah yang orang ramai selalu guna. 

Keduanya baik dan keduanya mempunyai pro dan cons. Bagi saya, saya sangat suka menggunakan MAS kerana apa ? kerana selain daripada servisnya yang sangat bagus, dengan hidangan makanan halal yang bagus, serta layanan daripada kaunter tiket sehinggalah ke dalam pesawat, semuanya terbaik. Pesawat yang luas, selesa dan gah di persada dunia.

Tapi sejak kebelakangan ni je ramai yang macam nak jatuhkan martabat MAS. Pelik betul. Macam nak bankrupkan MAS je..

Pandangan korang ? 

Buat Apa Nak Boikot ?

Ancaman terhadap ummat Islam semakin mendalam. Bukan sahaja di Palestin, tetapi di Mesir, di Thailand, di Myanmar, di mana-mana sahaja akan ada ummat Islam yang dibunuh. Begitu hebat dugaan dan ujian yang diberikan Allah untuk ummat akhir zaman. Kalau ummat Islam di Malaysia tak bersyukur jugak kepada Allah atas kemakmuran dan kesejahteraan hidup di Malaysia ni tak tau laa nak kata apa. Tapi yang parok nya, ummat Islam Malaysia ni terlalu makmur, sampai agama entah kemana, pegangan hidup entah kemana. Nak buat style eropah kononnya. Itu tandanya, dakyah yang cuba diterapkan oleh musuh-musuh Islam ke dalam diri dan masyarakat Islam itu sendiri, berhasil. 

Boleh tengok dengan mata kasar sekarang, tak payah tengok jauh, tengok dekat-dekat sekeliling je betapa rakyat "tidak boleh hidup" kononnya dengan produk-produk zionist dan sekutu-sekutunya. 

Banyak lagi produk-produk mereka. Tapi buat apa nak boikot ? Sedangkan mereka terus menerus membunuh kanak-kanak, wanita, warga emas dan sesiapa sahaja dengan pendustaan bahawa mereka semua itu adalah terrorist. Kanak-kanak tu terrorist ke ? Wanita tu terrorist ke ? Ahhh ...menipu nombor satu ummat Zionist ni..

Daripada boikot, kita dah boleh "miskinkan" mereka dari segi ekonomi. Kalau tak percaya takpelaa..sebab itu boikot itu perlu. Bukan boikot sehari dua, bukan seminggu, bukan setahun tapi selama-lamanya. Boikot is boikot !! 

Dan diingatkan juga sesiapa yang mengatakan tiada Jihad di Palestin, dan sesiapa yang boikot Israel adalah suatu kebodohan tu, sebenarnya merekalah yang buta !!

Jangan boikot hanya pada pakai baju, boikot hanya di mulut tapi boikot sampai bila-bila.. 

BOIKOT BOIKOT BOIKOT
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...