>

Isnin, 17 Februari 2014

Perempuan : "Alaa..Tak Sampai Seru Lagi, Enjoy laa Dulu"

Bismillahirahmanirahim ..

Kita sempoi-sempoi je kali ni, tak payah nak serius sangat kan. Tapi apa pun, semoga semua pembaca berada dalam barakah Allah dan sentiasa mendapat perlindungan daripada Allah tak kira ke mana pun kita pergi. Solat 5 waktu jangan lupa pulak ye.. Yang sunat pun buatlah jugak..Tajuk hari ni biasa je. Cuma kepada siapa yang terbuka hati untuk terima post ni, dialah daripada kalangan yang sentiasa mendapat hidayah Allah.. -Wallahu'alam

BERTANGGUNGJAWAB KEPADA GAMBAR BUKA AURAT :Media sosial macam Facebook, Instagram, Twitter, Blog dan macam-macam lagi, dah jadi trend sekarang ni. Apa-apa je yang dibuat mesti update. Kalau tak update pun, mesti akan update jugak.. Ambil contoh macam pengguna Facebook. Kita buat satu situasi yang santai jela. Ana reka watak ni, seorang perempuan tak tutup aurat post gambar dia buat muka comel la kononnya, posing cute miut lepas tu upload lah di Faceboook. Tak sampai 10 minit, dah berpuluh LIKE rakan-rakan Facebook bagi dan rata-rata LELAKI. Yang si perempuan ni pulak isi lah caption, "

"Saya tak comel macam awek korang, tak lawa macam korang, komen dan like yang ikhlas je tau. Yang HATERS go die.."

Contoh jelaa ana bagi. Jadi masalahnya kat sini, ramai sangat lelaki ajnabi tengok. Aduii..banyaknya lah dosa dapat.. kan ? Dan, belum termasuk orang bukan Islam tengok, lagilah bertingkek-tingkek dosa tu. Wanita bidadari syurga. Allah dah tutup aib mereka yakni aurat, tapi akhirnya mereka sendiri ingkar dan membuka aib sendiri. Betapa malangnya wanita yang berkeadaan sedemikian. 

Ana ambik satu lagi contoh di mana blogger yang tayangkan gambar-gambar wanita seksi, yang bertudung pun tapi bertudung baju ketat, seluar sendat, dosa kepada pelihat, dosa kepada orang yang upload, dan dosa kepada diri sendiri yang dah berpakaian tak ikut syariat. 

Ada yang cakap,"alaa..belum sampai serulah..sabarlah,"

Orang yang berkata macam ni adalah orang yang hatinya tidak kenal Islam dan jahil mengenai Islam. Sentiasa dalam keadaan fasik. Kerana, seru yang pertama apabila al-Quran di turunkan kepada Muhammad SAW dimana banyak mengenai perempuan suruh tutup aurat dengan betul. Betapa Allah tutup aib perempuan.. Tapi yang masih lagi taknak tu, takpelaa..kita dah bagi nasihat, apa pun Allah Maha Pengampun. Minta Ampun Dari Allah ye sahabat-sahabat ana...

Barakallahufikum ..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...