>

Khamis, 3 Julai 2014

Media Tidak Boleh Buat Liputan Pengislaman FelixiaMODEL pakaian muslimah, Felixia Yeap yang bakal memeluk Islam hari ini menegaskan tiada liputan media akan dibenarkan.

Menurutnya, bagi berlaku adil, tiada satu pun media yang akan dibenarkan menghadiri untuk menyaksikan pengislamannya itu.

"Kepada semua media, saya pasti untuk tidak membenarkan sesiapa pun untuk datang menyaksikan saya mengucap syahadah bagi berlaku adil kepada semua. Terima kasih kerana memahami," tulisnya di laman sosial Facebook, hari ini.

Dalam pada itu, Felixia juga menafikan berita yang tersebar berkenaan lokasi pengislamannya itu.

"Kepada sesiapa yang menyebarkan rumor bahawa saya mengucap di Hidayah Centre Melawati, ini Ramadan.

"Sekurang-kurangnya, jangan sebarkan pembohongan," katanya. [SUMBER - SINAR HARIAN]

Ini sangat bagus sebab saya rasa media tidak patut campur tangan sebab khuatir ia menimbulkan cakap-cakap, fitnah dan juga pembohongan semata. 

Kelahiran Semula Felixia Yeap

Felixia Yeap akan mengucapkan dua kalimah syahadah di hari kelahiran beliau pada tangal hari ini, 03 Julai 2014. Dengan itu, bermulalah lembaran baru bagi Felixia Yeap berada di dalam agama Islam. 

“Sejak saya mula mengenali ajaran-ajaran agama Islam, saya lebih redha, lebih tenang dan lebih senang bersyukur dengan hidup yang serba sederhana. Duit dan kemewahan tidak lagi menarik perhatian saya sepertimana dahulu,” - Tulis Felixia Yeap di blognya.
Maka dengan itu, sukalah "ostad-ostad" media sosial, facebook, twitter dan pasti akan ada yang mahu meluahkan cinta dan memperisterikan Felixia Yeap. 

Untuk pengetahuan, Felixia Yeap juga menulis di blognya bahawa dia akan menggunakan namanya yang asal iaitu Felixia Yeap dan akan menambah nama daripada ilham mimpinya. beliau menggunakan nama Rania sebagai memenuhi ilhamnya dari mimpi. 

Ilham dari mimpi, yang mana ia mungkin ilham daripada Allah kepada seorang hamba-Nya yang ingin menjadi Islam sebenar. Maka, benarlah bahawa, jangan lihat pada ummat Islam kerana Ummat Islam banyak tidak sempurnanya, maka lihatlah pada Islam, nescaya ia bakal melunturkan hati yang keras, hati sesiapa sahaja untuk menganutinya. 

Semoga istiqomah Felixia Yeap. Awak di hati saya..cewahhhh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...