>

Khamis, 20 Februari 2014

Sayangku Cintaku Rinduku Dengarlah Rintihan IniTiada ungkapan sehebat kata, tiada jawapan sehebat puisi, tetapi ianya adalah suatu yang tidak dapat meniru apa-apa daripada ayat-ayat kalam Allah. Bukankah Dia sahaja tempatmu bergantung ? Bukankah Dia sahaja yang ada tika engkau susah. Bukankah dia sahaja untuk kita cintai dan rindui, dan yang selalu disamping-Nya adalah Rasul tercinta, Muhammad SAW.

Betapa agungnya cinta antara Muhammad SAW kepada ummatnya. 

Betapa rindunya antara Muhammad SAW kepada ummatnya.

Betapa sayangnya antara Muhammad SAW kepada ummatnya.

Wahai sahabatku semua, jika Muhammad SAW berada di samping kita ketika waktu ini, di zaman ini, melihatnya kepada zaman dunya mutaakhir, melihatnya kepada ummatnya yang sebegini, menangis baginda teresak-esak. Tak sanggup melihat ummatnya semakin jauh tersasar daripada jalan yang satu. Jalan yang tiada persimpangan. Jalan yang lurus, dan jalan yang diredhai. 

Wahai sahabatku, tidakkah engkau semua ummat yang MENYAYANGI, MENYINTAI dan MERINDUI Rasulallah ? Tidakkah engkau adalah golongan ummat baginda yang dijanjikan syurga ? Tidakkah engkau semua terpaut hatinya kepada kasih sayang baginda ? Jika benar apa yang diungkapkan lidah yang tajam itu, maka apa pula kata hati ? Secara jujur, adakah hati hanya mengingati dunya mutaakhir ? 

Rindu-Rindukanlah, Sayangilah, Cintailah Nabi Muhammad, Nabi terakhir dan Rasul Pilihan. Nabi yang bakal membawa kita menjumpainya melalui sunnah-sunnahnya dan agama Allah. 

Sollu a'la nabiyy 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...