>

Jumaat, 1 November 2013

Bisnes Online Dikenakan GST

Selepas apa yang berlaku dan juga kenaikan harga barang yang diumumkan kerajaan Malaysia, pelbagai tanggapan yang dilemparkan  oleh semua pihak. Ada yang menyokong, ada yang tidak menyokong. Apakah ini semua berikutan dengan pengumuman GST ataupun adakah ia membebankan ?APA ITU GST ? 

GST jika tidak diimbangi dengan kos yang akan lebih tinggi yang terpaksa ditanggung dalam menguruskannya akan menjadikan sistem cukai ini membebankan bukan sahaja kepada rakyat malah juga kepada kerajaan. Lebih penting lagi ialah apabila peningkatan perolehan yang didakwa akan didapati oleh kerajaan tidak pula diselaraskan dengan langkah-langkah membendung pembaziran dan penyelewangan , akan menjadikan GST bukan suatu sistem cukai yang bermanfaat malah mencetuskan musabah ekonomi yang lebih besar. - SUMBER


GST Untuk Bisnes Online :

Jadi apa kaitannya dengan bisnes online dikenakan GST ? dan kenapa pula GST dikenakan keatas bisnes online ? ini bagi aku sudah melampau kerana berapa sen sahaja keuntungan daripada bisnes online yang suri rumah, penjual barangan online yang sememangnya bekerja dari rumah ? 

Mari kita lihat sini :
Aku ambik ni dari orang yang share gambar ni. Apa pendapat anda semua mengenai GST dikenakan kepada Bisnes online ? 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...