>

Rabu, 23 Julai 2014

Shopping Hari Raya di Rakuten MalaysiaRakuten ialah satu laman Shopping Online di mana di dalamnya dipenuhi dengan produk daripada buatan Jepun. Alaa..dia macam ala-ala Zalora jugak tapi yang ni ada banyak barang-barang yang lagi superb. Bukannya apa, Rakuten Malaysia ni dah lama cuma nak diketengahkan tu tak ada lagi. 

Macam-macam dorang jual dekat Store Online ni, antaranya 

  1. Gadget Elektronik (klik sini)
  2. Fesyen terbaru (klik sini)
  3. Produk kecantikan (klik sini)
  4. Pakaian bayi dan anak-anak (klik sini)
  5. Alatan-alatan aksesori kenderaan (klik sini)
  6. Barangan Sukan Lelaki & Wanita (klik sini)
(klik banner)

Pakaian Muslimah untuk Raya pun ada juga dijual di Rakuten. Semuanya khas untuk wanita. Untuk maklumat lanjut mengenai Rakuten Malaysia boleh lawat Store Online Rakuten.

KLIK SINI

Tarikh Tengok Anak Bulan Syawal 2014In shaa Allah, jika Allah permudahkan, tarikh tengok anak bulan Syawal 2014 ialah pada petang hari Ahad , 27 Julai 2014 bersamaan dengan 29 Ramadhan 1435H. Maka bergembiralah seluruh ummat Islam di Malaysia sebab dah raya, dan Ramadhan dah meninggalkan kita. Sepatutnya.. Ramadhan kena ditangisi adik, akak, abang, pakcik makcik sekalian ..sebab apa ? Sebab Ramadhan tu masa afdhal untuk kita minta ampun minta maaf minta taubat diterima oleh Allah. Mungkin Ramadhan akan datang kita dah tak sempat dah..

Maka antara 3 doa Jibril yang selalu kita dengar di ceramah-ceramah semasa Nabi Muhammad SAW naik antara tangga ke tangga untuk ke mimbar semasa berkhutbah, Jibril mendoakan,

"celakalah ! Binasalah ! bagi orang yang didatangi Ramadhan tetapi pengakhirannya ia masih tidak mendapat keampunan daripada Allah" lalu Nabi Muhammad membalas AMIN. 

-------------------------------------------------

Pengisytiharan tarikh hari raya akan dilakukan pada malam 27 Julai 2014 melalui siaran televisyen dan radio ke seluruh negara. 

Nak tengok tempat melihat anak bulan boleh KLIK SINI


Nak Salahkan Siapa Tragedi MH17 ?

Antara bangkai pesawat yang dijumpai di Ukraine


Tragedi yang menimpa MH17, amat dahsyat sehinggakan apa yang di gelar petani Ukraine sebagai hujan mayat. Begitu hebat ujian untuk Malaysia. Tetapi bila di tanya Ukraine, kerajaan Ukraine salahkan puak pemisah Pro-Russian, dan salahkan pulak timur Ukraine yang melepaskan peluru mengena pesawat MH17. Malangnya semua dah tolak apa-apa kemungkinan mereka yang bersalah. 

Tapi kotak hitam dah dapat keduanya. Tak ada masalah dah tu.. Jangan terlepas pada orang lain sudah sebab kotak hitam tu akan jadi bukti kepada apa yang berlaku sebenarnya dalam pesawat

Be strong PM. Malaysia dah banyak jadi macam-macam, apa-apa pun, kembalilah kepada fitrah kejadian manusia dan juga janji Allah. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...