>

Sabtu, 19 Julai 2014

Lelaki Yang Wanita Patut Jauhi

Scroll timeline Twitter tadi, terjumpalah ayat yang sangat bernas ni. Saya copy je. Tapi kalau awak semua nak share, silakan. Tak kisah. Sebab saya pun share dengan awak dari sebab saya ingin menyampaikan kepada awak semua bahawa ayat ini adalah ayat yang sangta bagus ..


Tips Pakai Tudung Yang Betul

Muslimah di Malaysia ada pelbagai wajah. Pan-Asia, wajah kacukan, wajah asli, wajah exotic dan sebagainya. Mereka semua lawa-lawa dan cantik-cantik. Saya terpegun dengan kecantikan Muslimah di Malaysia sebab apa.. ? Sebab Muslimah Malaysia ni baik budinya, lawa pulak tu ... tak gitu ??

Hari ni saya nak kongsikan Tips Pakai Tudung Yang Betul. Memang sangat mudah nak pakai tudung ni. Jadi, kalau bab tudung ni, mesti akan melarat ke bab pakaian. Sebab tu, kita satukan sekali sajalah .. senang ..

TIPS PAKAI TUDUNG YANG BETUL : 

Sebenarnya, saya nak nasihatkan ni.. bukan apa, kot-kot berlaku khilaf lagi kan.. Ummat Islam Malaysia ni, memang suka bercakap copy paste je ..itu silap diri sendiri.. Apa yang saya nak cakap ialah, jangan tengok pada ummat Islam, sebab ummat Islam, memang banyak kurangnya. Tapi tengok pada Islam. Islam adalah sempurna. Kalau belajar tentang Islam, automatik jatuh cinta... 


Dah nampak macam mana cara pakai tudung dan pakaian dengan betul bagi muslimah ? Sebenarnya, pakai tudung dan pakaian dengan betul mengikut Islam ni, boleh kita lihat, kalau masa nak solat, tak payah susah-susah nak salin pakai telekung lah apa lah .. Cukup sekadar pakai baju dan tudung yang asal.. Itu baru pakai tudung dan pakaian yang betul. Maksud saya, kena labuh-labuh .. 

KATA PUJANGGA :

Jangan kau sangka labuhnya tudung wanita tanda alimnya diri mereka, 
Mereka juga mencari-cari jalan sebenar, jalan diredhai, 
Tudung wanita itu bukan hanya menutup tetapi ia melindungi,
Ia juga untuk memperingati, untuk menjaga akhlak diri. 


p/s : Janji Allah kepada wanita yang melabuhkan pakaian mereka, mereka akan dilindungi Allah. Tak percaya, belajar tafsir Surah an-Nur
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...