>

Rabu, 30 Oktober 2013

Menguruskan Kumpulan 3H2M Medan - Tasik Toba

Baru sahaja mendapat panggilan daripada pelanggan. Mereka ingin mendapatkan Pakej 3 Hari 2 Malam ke Medan - Tasik Toba. Di dalam pakej, ia dicampur sekali dengan "ground setting" iaitu tour guide dan kenderaan di sana i.e bas/van/kereta/motor atau salah satu daripadanya. 

Apa yang diperlukan dahulu ialah mencari tarikh sesuai yang murah untuk pelanggan 14 orang satu kumpulan ke sana dengan menaiki AirAsia ataupun MAS (Malaysia Airlines). Kerana sewaktu cuti sekolah pada Bulan 12, mesti adanya harga istimewa ataupun promosi untuk pelanggan-pelanggannya terbang bercuti. 

APA YANG MENARIK DI MEDAN

-Sebenarnya, apa yang menarik di Medan ? Tempat-tempat menarik di sana begitu banyak tetapi yang terdapat di dalam pakej termasuklah makan dan minum, tempat penginapan dan juga melawat dan merasai keindahan tempat-tempat menarik di sana terutamanya, Tasik atau Danau Toba. Danau Toba mempunyai cerita mitos tersendiri mengenai bagaimana seorang manusia bertukar menjadi Danau. 


Tetapi itu telah menjadi cerita rakyat yang dipercayai oleh masyarakat Indonesia khususnya di Medan itu sendiri. Apa pun, keindahan alam semulajadi di sana menarik perhatian semua yang melihat. 


Antara tarikan di Medan ialah kawasan Danau Toba / Tasik Toba yang
begitu luas mata memandang

Danau Toba mempunyai keunikannya tersendiri dan mampu
membawa ramai pengunjung untuk menikmati keindahan
Tasik dan alam semulajadi 

Di sana juga mempunyai tarikan air terjun berketinggian 110m di mana
ia digelar Air Terjun 2 warna yang begitu cantik dan sejuk



Jika anda memilih untuk pergi bercuti di mana-mana destinasi pilihan anda, boleh sahaja secara terus hubungi :


No Tel : 014-5307645

ataupun 

17 ulasan:

  1. ada duit dan masa memang saya mahu melancong..

    Entri terkini saya : Template Wordpress FotoBESAR Buatan Malaysia

    BalasPadam
    Balasan
    1. insyaallah,sekarang semua boleh melancong

      Padam
  2. kalau la aku kaya..aku pun ank join jugak ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe..tak payah kaya bro ..tolak galaxy S3 atau S4 bro dah boleh g melancong ..hehe

      Padam
  3. Balasan
    1. idaman semua, tapi ada sedikit simpanan, boleh melancong

      Padam
  4. Pernah ke sini dulu.. mmg brhajat nak kesini lagi :D

    BalasPadam
  5. tengok gambar dah terpesona...memang cantik pemandangannya tu..Medan ni kat Indonesia kan?

    BalasPadam
    Balasan
    1. ya saya, Medan ni kat Indonesia .. kat Danau Toba sana.. harga tiket flight ke Medan lagi murah berbanding Bandung

      Padam
  6. selau indonesia mendapat perhatian di bali, medan suka lihat candi borubudur :) angkor wat

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul tu .. Bali memang banyak perkara misteri di pulau tu ..cantik satu hal

      Padam
  7. lama tak singgah blog ni huhu
    jumpa lagi

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe ..takpe kak .. ini blog baru sebenarnya ..hehe

      Padam
  8. menarik...tak pernah jejak lagi...tempat yang hendak dituju...

    BalasPadam
    Balasan
    1. boleh cuba nanti ..hehe..
      apa2 hal contact sy je.hehe

      Padam
  9. Belum pernah ke Tasik Toba..

    Tengok gambar menarik..mudah2an satu hari nanti dapatlah kesana insaallah

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...