>

Rabu, 23 Julai 2014

Tarikh Tengok Anak Bulan Syawal 2014In shaa Allah, jika Allah permudahkan, tarikh tengok anak bulan Syawal 2014 ialah pada petang hari Ahad , 27 Julai 2014 bersamaan dengan 29 Ramadhan 1435H. Maka bergembiralah seluruh ummat Islam di Malaysia sebab dah raya, dan Ramadhan dah meninggalkan kita. Sepatutnya.. Ramadhan kena ditangisi adik, akak, abang, pakcik makcik sekalian ..sebab apa ? Sebab Ramadhan tu masa afdhal untuk kita minta ampun minta maaf minta taubat diterima oleh Allah. Mungkin Ramadhan akan datang kita dah tak sempat dah..

Maka antara 3 doa Jibril yang selalu kita dengar di ceramah-ceramah semasa Nabi Muhammad SAW naik antara tangga ke tangga untuk ke mimbar semasa berkhutbah, Jibril mendoakan,

"celakalah ! Binasalah ! bagi orang yang didatangi Ramadhan tetapi pengakhirannya ia masih tidak mendapat keampunan daripada Allah" lalu Nabi Muhammad membalas AMIN. 

-------------------------------------------------

Pengisytiharan tarikh hari raya akan dilakukan pada malam 27 Julai 2014 melalui siaran televisyen dan radio ke seluruh negara. 

Nak tengok tempat melihat anak bulan boleh KLIK SINI


4 ulasan:

 1. dah nak berlalu ramadhan
  jumpa ke idak lagi lepas ni

  BalasPadam
 2. sekejap je kan masa berlalu, In Sha Allah, sama-sama kita gunakan masa yg ada perbnyakkan ibadat kpd Allah..

  BalasPadam
 3. harap masih ada lagi ramadan utk kita.. v.v

  BalasPadam
 4. Sejenak membaca artikel ini dapat memberikan pencerahan gan,,,thanks gan untuk informasinya,,,

  BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...