>

Isnin, 14 Julai 2014

Rakyat Malaysia Pengotor ..Sikap Kuno !

Semalam nak sambut kononnya Final Piala Dunia 2014 antara Germany v Argentina yang berkesudahan, Germany menang 1-0 di masa tambahan 120 minit. Mario Gotze sumbat gol last minit. 

Tapi, itu bukan alasannya, gembira gembira jugak tapi yang sakitnya, sampah banyak sangat. Nak kata orang Malaysia ni, pembersih, memang "pembersih" tapi kalau bab pengotor memang nombor satu. Mohon lah pihak berwajib buat akta, satu sampah dibuang, kenakan denda. Walaupun saya boikot Singapore sebab depa sokong Israel, tapi saya bertegas dalam tiru cara Singapore setelkan depa punya negara dengan buat saman kalau ada yang buang sampah. apa yang saya tengok, rakyat Malaysia pengotor. Bukan segelintir dah ni, tapi banyak gelintir dah ni .... Mohon buat sesuatu kerajaan ..Ini juga merugikan kita jika pelancong asing melihat kejadian ini.. Pasti pelancong asing cakap macam-macam pada negara kita. Hmm

2 ulasan:

  1. Betullah. Saya rasa dah penguatkuasa kena tunggu siap2 kat tmpt terbabit untuk pantau warga kita ni dan yg buat bodo kat sampah depa, terus kasi saman.

    BalasPadam
  2. Mungkin rakyat Malaysia perlu di dewasakan dengan saman dan denda.

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...