>

Isnin, 11 November 2013

Tempat Menarik Malaysia 2014


Tahun Melawat Malaysia 2014 semestinya bakal memberi suatu impak yang terkesan ke dalam diri. Pastinya, tahun hadapan akan dikejutkan dengan pelbagai juadah perlancongan untuk rakyat dalam serta luar negara berkunjung ke Malaysia. Kerajaan menyasarkan lebiih 28 Juta orang pelancong bakal berkunjung ke Malaysia. Oleh yang demikian disini ada senarai tempat menarik yang mungkin bagi anda destinasi terbaik untuk melancong di Malaysia :

TEMPAT-TEMPAT MENARIK DI MALAYSIA

1). MABUL ISLAND (SABAH)
-Mabul Island sesuai untuk sesiapa yang menyukai skuba ataupun diving ke dasar lautan menikmati keindahan semulajadi dunia bawah air. Mabul Island di Sabah juga berhampiran dengan Pulau Sipadan dan juga sesuai untuk berbulan madu.






2). PULAU TENGGOL
-Pulau Tenggol merupakan tempat yang menarik bagi penggemar aktiviti scuba diving. Pulaunya yang cantik yang dipelihara dan juga menjadi tarikan pelancong saban waktu kecuali tengkujuh.






3) TAMAN NEGARA PAHANG
-Sekian lama Taman Negara Pahang menjadi satu-satunya Taman Negara yang tertua di Semenanjung Malaysia dan antara yang tertua di Asia. Begitu banyak yang anda perlu lihat di sana dan terokai keindahan semulajadi dan juga penggembaraan kelas tersendiri .





4). GUNUNG KINABALU
-Gunung Kinabalu merupakan gunung tertinggi di rantau Asia Tenggara. Ramai yang mahukan adventure dalam mendaki Gunung tertinggi di Asia Tenggara ini. 



keempat-empat tempat perlancongan ini adalah suatu daya tarikan pelancong yang begitu popular di Malaysia. Aku akan update tempat-tempat menarik untuk dilawati di Malaysia 2014 dalam entri yang akan datang. Terima Kasih

Untuk tempahan pakej lengkap ke tempat-tempat menarik 2014 dalam mahupun luar negara, boleh hubungi aku di :

No Tel : 014-5307645

ataupun 

14 ulasan:

  1. menariknya air laut yang biru itu. seronok dapat berenang di situ

    BalasPadam
  2. subhanallah... indahnya alam ciptaan Ilahi..

    BalasPadam
    Balasan
    1. jauh perjalanan kita makin dekat kita dengan Maha Esa

      Padam
  3. Macam mana dengan Maliau Basin? baru mendengar tentang ini.. adakah ia sama seperti Taman Negara Pahang?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Itu di Sabah. banyak hidupan flora fauna sana yang rare yang takde di semenanjung atau mana2 ..

      Padam
  4. Teringin nak pergi ke mabul island tu...

    BalasPadam
  5. Tmpt2 ni agak ekstrem utk famili cam saya. Kalau ada tempat2 menarik utk famili beranak kecil bagus juga.

    BalasPadam
  6. suka pulau tioman hurm...ada pakej ker hii...atau PD ?

    BalasPadam
  7. wahhhhh agent ke? ade ke quo ke Medan? meh pm ida. iedand23@gmail.com

    BalasPadam
  8. keren keren tempatnya, hebbat!

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...